studio anders-christiansen

MENU

SKJERN VASKEHUS, ARKITEKTKONKURRENCE 2013

KONTAKT

SKJERN VASKEHUS

2013

 

Forslaget transformerer det gamle vaskehus til et nyt socialt mødested for unge og gamle. Tørrestativernes engang blafrende lagener er lavet om til solsejl og regnvandsopsamlere.

 

De gamle tørrestativer viger pladsen for et overdækket uderum hvor man kan grille i udekøkkenet eller lege i højbedene. På de solbeskinnede sydvendte trin kan man mødes mens tøjvasken er i gang, og indendørs bliver der etableret køkkenfaciliteter så man kan tilberede mad der kan nydes på bænke under solsejlene.

 

 

 

 

 

 

I højbede på pladsen udnyttes regnvandet og ildsjæle blandt beboerne kan plante urter og blomster.

 

UDERUMMET:

Pladsen beklædes med et hævet dæk så adgang til vaskeri og fælleskøkken foregår trinløst, og den sydvendte kant danner et oplagt sted at hvile benene.

Dækkets flade brydes af sokler til overdækningen og 5 cirkulære cylindere.

De indeholder de eksisterende træer og rummer desuden højbede der optager det opsamlede vand fra solsejlene.

På pladsens nordside etableres en rampe til rullestolsbrugere.

 

 

 

Overdækningens ekspressive udformning er en hilsen til stedets tidligere funktion - de blafrende lagener i vinden. Solsejlene danner skygge og læ og vil om aftenen oplyse pladsen via spots fra neden.

Rampen giver trinløs adgang til dækket.

Copyright © SAC 2014. All rights reserved.

proudly designed by SAC